Waarom een SSL voor je website?

Wat is een SSL-certificaat?

Nu we zoveel online doen, is men zich er van bewust dat onze gegevens die we verzenden op internet niet altijd veilig zijn. Gegevens kunnen altijd worden onderschept. Als website-eigenaar is het belangrijk dat je je bezoekers een veilige omgeving biedt. Met een SSL-certificaat zorg je ervoor dat het verkeer naar je website is versleuteld, waardoor derden de gegevens niet meer kunnen inzien. Het beïnvloedt daarnaast óók nog je positie in Google op een positieve manier!

SSL staat voor Secure Sockets layer en versleutelt al het dataverkeer tussen de website en haar bezoekers. Voor sites die persoonsgegevens, betaalinformatie, wachtwoorden en mailadressen verwerken is SSL zeker aan te raden. Voor webshops is het inmiddels verplicht in Nederland.

Hoe weet ik of een website een SSL-certificaat heeft?

Dat kun je zien aan een slotje in de url-balk van je internetbrowser:Website met SSL

Google geeft voorrang aan websites en webshops met SSL-certificaat.
Een heel belangrijk voordeel van een SSL-certificaat, is dat Google jouw website of webshop hoger rankt wanneer je dit geïnstalleerd hebt. Google geeft voorrang aan website die een SSL-certificaat hebben t.o.v. websites die dit niet hebben geïnstalleerd. Enneuh… 75% van de wereldbevolking maakt gebruik van Google!

De verklaring is overigens simpel: Google vindt alles omtrent verbetering voor jouw bezoekers (gebruiksvriendelijkheid, veiligheid) het belangrijkste. Je wordt dus beloond wanneer jij dit ook vindt!

Veilige omgeving voor je bezoekers en (potentiele) klanten
Door middel van een SSL-certificaat laat je zien dat je de veiligheid van de (privacy)gegevens van je bezoekers erg belangrijk vindt. Deze gegevens lopen via een versleutelde verbinding, waardoor hackers kansen ontnomen worden. Dit schept vertrouwen bij je bezoekers/klanten. Immers, we willen allemaal dat er veilig wordt omgegaan met onze persoonlijke gegevens.

Vertrouwen door gecontroleerde identiteit
Zoals eerder in deze blog aangegeven, wordt de identiteit bij de meer uitgebreide SSL-certificaten gecontroleerd en geverifieerd. Je bezoeker kan deze informatie zien (of opvragen) en dit maakt je website/webwinkel meer betrouwbaar. Daarnaast is de kans op fraude van je merk of bedrijfsnaam hierdoor een stuk kleiner!

Zitten er ook nadelen aan een SSL-certificaat?
Ja, daar waar voordelen te benoemen zijn, zijn er ook altijd nadelen. Het is de vraag wat je zwaarder vindt wegen, en daarnaast wat het best bij jouw huidige situatie past. Enkele nadelen:

Wanneer je een SSL-certificaat geïnstalleerd hebt, moet er bij bezoek aan je website een beveiligde verbinding opgezet worden. Hierdoor kan de laadtijd van je website (heel) iets trager worden. Verwaarloosbaar overigens.
Een SSL-certificaat is niet goedkoop. Heb je een simpele website met alleen wat tekst/informatie en verder geen spannende functionaliteiten? Dan is een SSL-certificaat voor beveiliging van gegevens eigenlijk niet nodig en te kostbaar.
Wil jij graag een SSL-certificaat installeren op je website of webshop? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je hier graag bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *